11 Mayıs 2010 Salı

Reckitt Benckiser Mülakatı

Reckitt Benckiser, temizlik ve ilaç alanında faaliyet gösteren bir ingiliz şirketi. Piyasada bulunan Nurofen, finish, Air Wick, Cillit Bang, Vanish, Marc, Strepsils, gibi markalar ve daha niceleri bu şirkete ait. Şirketin Türkiye ofisi, İstanbul, Fulya'da Süleyman Seba Plazaları'nda bulunuyor.

Şirket yeni mezun işe alımlarına öncelikle bir "Application Form" üzerinden başlıyor. Bu forma özgeçmişinizi ve yetkinliklerinizi yazmanız gerekiyor. Yatkinlikleriniz içerisinde, rekabetçi yönünüz, takım çalışmasına yatkınlığınız, başarılarınız, girişimci özelliğiniz gibi yönlerinizi yazmanız gerekiyor. Bu formu doldurup yolladıktan sonra, eğer yazdıklarınız olumlu bulunursa, İstanbul'a mülakata çağırılıyorsunuz.

Ben, satış departmanı için başvuruda bulunmuştum ve 5 Mayıs'ta mülakata çağırıldım.

Mülakat 6 kişilik bir grup mülakatıydı ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca kısa bir vaka üzerine konuştuk. Bu vaka pazarlama ve satış gibi alanlarda edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri ölçmeye yönelikti. Bunun yanı sıra, belirli varsayımlar altında nasıl bir yol izleyeceğimizi ve arkadaşlarımızı nasıl ikna edeceğimizi gözlemlemeye yönelikti.

Bu mülakatta şunu da görmüş oldum; bu tür görüşmelere genelde aynı kişiler gidiyor ve bir süre sonra yeni arkadaşlıklar kuruluyor. Daha önce tanıdığım ve başka işe alım süreçlerinde görüştüğüm arkadaşları bu mülakatta da gördüm. Hatta mülakat sonrası, plazanın altında bulunan kafede oturup muhabbet bile ettik. :)

Her neyse konumuza dönelim. Grup mülakatında, olumlu bulunan adaylara internet üzerinden bir kişilik envanteri yollanıyor. Allah'ın izni ve yardımıyla bu aşamaya kadar gelmiş bulunuyorum. İnşallah bundan sonraki aşamalarda olumlu geçer. Eğer olumlu olursa R&B kendisini zirveye çıkaracak ekip arkadaşına kavuşmuş olacak. :)

Bakalım görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler...

4 yorum:

  1. Merhabalar... mülakat dili ingilizce miydi yoksa türkçe mi? ve üzerine konuştuğunuz vaka aklınızdaysa onunla ilgili kısa bilgi verebilir misiniz???

    YanıtlaSil
  2. sonrası ne oldu bu mulakatı gectınız mı?

    YanıtlaSil
  3. bu formu nereden tedarik edebilirim.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba bende yakın zamanda RB de mülakat gittim,satış pozisyonuydu ama grup mülakatı olmadı. Senin sürecin ne oldu, başlayabildin mi ?

    YanıtlaSil