4 Mayıs 2010 Salı

2010 Kampavea Mülakatı


Merhabalar,

Bu yazımda Kampavea için girdiğim mülakatı anlatmaya çalışacağım. Kısaca bu aşama öncesinde hangi süreçler yer alıyor onu inceleyelim.

1. CV elemesi
2. Kırmızı Kuşak mülakatları (Case Study - Grup çalışması)
3. Kampavea motivasyon mektubu

ve son olarak Kampavea mülakatı.

Ankara'nın her yerini izleyebileceğiniz küçük bir ormancığın içinde bulunan Ankara Avea Bölge Müdürlüğü'ne gitmek için Ahlatlıbel'e yola çıkıyorsunuz. Mülakat saatinden 10 dakika önce gideceğiniz yer ulaşıp beklemeye başlıyorsunuz. Daha sonra aynı anda, aynı amaç için mülakata girecek diğer arkadaşlar geliyor, kısa bir tanışma faslı oluyor, okul, bölüm, sınavlar, vize haftası falan filan konuşuluyor. Bu kısa muhabbetten sonra Avea İK yetkilisi geliyor ve sizinle birlikte diğer arkadaşları bir toplantı salonuna davet ediyor.

Toplantı salonunda kısa bir tanışma ve tanıtım aşamasından sonra her aday bir toplantı odasına alınıyor ve mülakatlar başlıyor. Oldukça zevkli ve öğretici bir süreç:

İlk olarak özgeçmişiniz üzerinden gidiliyor ve bir bölümünü ingilizce anlatmanız isteniyor. Gelecekle ilgili hedefleriniz, beklentileriniz ve yetkinlikleriniz üzerine muhabbet ilerliyor. Sonra klasikleşen sorulardan "Firma sizi neden alsın?" sorusuna cevap aranıyor. Yine klasikleirn başında gelen "kendinizde gördüğünüz kötü özellik" üzerine kısa bir söyleşi yapılıyor. Burada içten olmak ve dürüstçe cevap vermek bence çok önemli. Yaklaşık 20 dk civarı süren bu muhabbet daha sonra yerini ikinci aşamaya bırakıyor.

İkinci aşamada farklı bir İK yetkilisi geliyor ve ikinici aşamayı anlatıyor. Bu aşama bir vaka üzerine... Benim katıldığım mülakatta, belli bir şehirde ziyaretlerde bulunacak bir satış görevlisinin ziyaret planında gerçekleşen ani değişikiğe karşın nasıl bir politika izlenmesi gerektiği soruluyordu. Vakanın herhangi bir doğru cevap yok. Öncelikleri belileyip yeni bir ziyaret planı yapmak gerekiyor, yeni ziyaret planıyla hangi firmayı neden ziyaretlere dahil ettiğinizi ve hangilerini neden çıkardığınızı önceliklerinizi de göz önünde tutarak mantıklı bir şekilde ifade etmeniz gerekiyor. Bu aşama da yaklaşık 20 dk sürüyor.

Üçüncü ve son aşama da, yine farklı bir İK çalışanı tarafından gerçekleştiriliyor. Bu aşama 3 adet küçük olayla ilgili. Bu olaylar, firmada gerçekleşen gündelik olayları hikaye ediyor. Sizde bu hikayelerde yer alıyorsunuz. Sizden istenen ise, gerçekleşen olayda ana problem sizce nedir, ve problemi çözmek için ne tür aksiyomlar alınması gerekir. Sırasıyla her bir olayı okuyorsunuz ve daha sonra yukarıda bahsettiğim iki soruya cevap veriyorsunuz. Oldukça eğlenceli ve zevkli bir çalışma... Ve çok basit...

Sonuç olarak 3 farklı aşamadan oluşan bir mülakata giriyorsunuz. Birisi klasik özgeçmiş mülkatı, diğerleri ise eğlenceli vaka çalışmaları.

Umarım ileride bu aşamalara katılacak arkadaşlar için yukarıdaki bilgiler faydalı olur ve mülakatları başarılı geçer. Başarılı geçmezse de üzülmeyin, unutmayın ki olumsuz olarak gördüğümüz bazı şeylerde bizim için hayır, olumlu gördüğümüz şeylede ise olumsuzluklar olabilir.

Ben çok şükür bu aşamayı başarılı olarak geçtim ve inş 6-9 Mayıs 2010 tarihleri arasında İstanbul'da Polonezköy'de kampa katılacağım.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder